Lične veštine

Postoje osobe koje poseduju kvalitet privlačenja, šarma i uticaja na svoju okolinu. Svaka od njih može imati različit karakter, neke su otvorenije, više govore,  neke zatvorenije, koriste manje reči  a opet pozitivno utiču na svoje okruženje. Njihova zajednička osobina je da poseduju odlične komunikacione veštine i da dobro razumeju druge. Poseduju samopouzdanje i u njihovom prisustvu ljudi se osećaju sigurno. Oni grade poverenje i umeju da saopšte ono što žele na pravi način. Ono što ih još odlikuje je prisutnost, sposobnost uticaja mogućnost da vode i optimizam. Na ovoj stranici obradićemo sve lične veštine koje su vam potrebne da izgradite samopouzdanje u komunikaciji, lični imidž i sposobnost da ostvarite srećan i ispunjen život.

SVI ZNAMO DA GOVORIMO A SAMO NEKI ZNAJU DA KOMUNICIRAJU

Dobra komunikacija nije samo slanje informacija već se radi o dvosmernom procesu koji uključuje  primanje informacija i njihovo razumevanje, razumevanje emocija i namera koje stoje iza njih. Govor, govor tela, stav, slušanje, postavljenje pitanja,  samopouzdanje, interakcija pogledom, kontrola glasa, kontrola stresa, samo su neke od veština koje su vam potrebne. Počeli ste da učite da govorite još kao bebe i verovatno do treće godine naučili. Govor, ponašanje, reakcije, način komunikacije, pokrete usvojili ste od svojih najbližih. Od toga sada zavise vaše samopouzdanje, sigurnost, reakcije, socijalni kontakti, snalaženje u različitim situacijama.

Neke od njih su dobre, neke vas ometaju u normalnom funkcionisanju. Sve ono što vam smeta da postignete uspešnu komunikaciju može da se ispravi, samo je potrebno da uradite tri stvari. Prvo, da uradite analizu. Drugo, da budete iskreni prema sebi. Treće da izdvojite malo vremena za učenje i vežbu.

VEŠTINE KOJE SU VAM POTREBNE ZA LIČNU SIGURNOST U KOMUNIKACIJI

Leave a Comment

Your email address will not be published.